16:00

Hemsjö IF

Referat: Borås Bandy - Hemsjö IF

En match med två ansikten!
Grattis Hemsjö IF till andra segern mot oss i Borås Bandy 4-6(2-3). Det är alltid tufft att förlora men det laget som gör flest mål vinner alltid, så är det bara. Matchen igår eftermiddag inleddes av oss i Borås på ett mycket bra vis. Med bra pass till rörliga spelare kontrollerade vi matchen första 10 minuterna och tog också ledningen med 1-0 genom Micke Eklöf på hörna, assist Mattias Timan och 2-0 snyggt spel från Stefan Nordén till Mattias Timan.

Nu har vi matchen i vår hand men då efter ca 15 minuters spel får vår spelande tränare Nordén en klubba som fastnar mot sargen in mot sina revben i en närkamp med en Hemsjöspelare, och Stefan får utgå med väldiga smärtor. Matchens gigant på mittfältet tappar vi och därmed blir det stressigt och svårt för oss. Stefans lugna sätt att föra matcher saknas direklt och Hemsjö tar snabbt över taktpinnen. Reducering 2-1 på en otagbar hörna i krysset av Jonas Hansson följdes av en dräpare i mål av Christian Carlsson, 2-2 ett faktum. Nu har vi tappat allt och jobbar inte längre ihop eller tar hemjobbet. Time-out begärs av mig och Stefan som lugnar laget. Men strax efter snacket är vi tillbaka i gamla synder och Hemsjö utnyttjar det efter en upprullning av vårt försvar till 2-3. Målskytt Ulf Jansson, ass Anders Munter. Nu välbehövlig paus.

En skadad Stefan(revben av) pratar med laget och vi ändrar taktik radikalt för att få till ett klokare spel sett till våra resurser. När andra halvlek startar gör laget ett rejält lyft i prestation och vi skapar en hel del genom våra lyft/flipp spel på del allt mer sträva och hoppiga isytan. 3-3 kommer också för Borås på hörna, inspel av dagens fördelsedagsbarn, Karl Ström, 14 år, till Micke Eklöf som dundrar in skottet. Men vi orkar inte riktigt stå emot ett kollektivt hårt jobbande Hemsjö som också spelar på gränsen och smart tillsammans och tar sina åkningar tillsammans. Matchen tas helt över då vi ideligen tappar boll i fel läge när vi går fram och får svåra omställningar på oss som resulterar titt som tätt i 3-4, Patrik Svensson, 3-5, Emil Hedlund på hörna och 3-6 av Patrik Svensson igen efter väggpass som sårade oss. Vå reducering till 4-6 kommer med sekunder kvar av matchen, snyggt framspel och frambrytning av vår rookie Peter Lindgren som passar till notoriska målskytten Micke Eklöf som sprätter upp bollen i nät.

Extra tack till de 16 åskådare som kom och tittade och till den utmärkta domartrion med huvuddomare Daniel Labe från Elitserien som lugn rätsskipare. Och vår grymma kiosk med finfin service och bla hembakta godsaker.

Extra trist är de fortsatta skador vi får i truppen. Idag revbensskador på såvål Stefan Nordén och Karl Ström. Stefan opererades i natt och läget är nu stabilt trots svår skada.

Nu ser vi fram mot kvällens drabbning i Göteborg mot SK Höjden. Välkomna att stötta Borås Bandy och tack till alla som redan gör så!

tis 29 jan 2019, 19:00 Borås Bandy - Hemsjö IF 4 - 5